harba
dan il-blogg mhux ser jigi aggornat qabel it-3 ta' Awwissu (jew "Awissu" jekk tridu).
-----------------------------------------------------------
Jista' xi hadd jghidli x'inhi l-istorja gastronomika ta' dawn?
Milli jidher m'humiex Taljani/Sqallin - biss l-isem hu Taljan u meta kont ghand il-pasticcier Sqalli ta' hdejja kellu qishom pastizzi imma tal-helu (u bl-icing sugar fuqhom ukoll) - jien, ta' tronga li jien, ma saqsejtux x'jisimhom... Xi hadd jaf?
6 Yays/Nays
It-Turkija kellhom qishom pastizzi wkoll, izda tar-rikotta biss. Kienu minn dawk it-tondi, dawk li hawn Malta nghidulhom tax-xemgha, jekk minix sejjer zball. Ghandi suspett (guesswork dan) li pastizzi tar-rikotta huma mxerrdin ma' kullimkien, izda li l-Malti kien li hareg bl-idea ta' pastizzi bil-pizelli. Forzi more zmerc.
u haqq rasek, issa ghandi l-guh minhabba fik!!!
kienu jezistu pastizzi ta' l-incova u tal-laham ukoll milli jidher...
Fil-parti musulmana ta' Sarajevo, ie ic-centru, kien ikun hemm tip ta' ikel bl-istess ghagina, bl-istess mili (ta' l-irkotta U tal-pizelli) biss b'forma differenti. Imma bhala toghma ezatt l-istess bhall-pastizzi 'Maltin'.
"U tal-pizelli"
mela vera mort zmerc :)
Calories galore!! Why oh why are good things so fattening!!! Moan and groan!
Publica un comentari a l'entrada
<< Home